Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/clients/client90/web3083/web/lap_sablon6.php on line 17
herediter angioneuroticus oedema - hano - sokoldal.hu

herediter angioneuroticus oedema

Fórum Hano-ról Tünetek Ellátás Szakambulancia Beteg egyesület Galéria
  Csak néhány órával hamarabb érzem ,hogy dagadni fogok , meg fájni fog a fejem .  Akkor csak megszólal a hang bennem , hogy jaj már megint ! Nem szólok senkinek , csak átélem és teszem a dolgom .Úgy teszek ha ott vannak mások is , mint ha szép napom lenne .

                                                                                      /Szilvia/

                               Herediter angioneuroticus oedema

 hano

A Herediter angioneuroticus oedema ritka genetikai betegség, különböző testtájakon a bőrön, légutakban és a belső szervekben fellépő visszatérő duzzadásos időszakok jellemzik. Az oedemát a C1-észteráz inhibitor nevü fehérjetermeléséért felelős gén hibája okozza.A C1-INH sok minden más mellett a szervezet bradikinin termelését is szabályozza. Bradikinin a véredények áteresztő képességét szabályzó hormon, mely a szervezet sérülésére vagy

fertőzésekre adott válaszreakciójában játszik fontos szerepet.

 

A betegség jelenleg nem gyógyítható, de megfelelõ profilaktikus kezelés és betegtanácsadás mellett a tünetek gyakorisága jelentõsen csökkenthetõ, oedemás rohamokkal járó tünetek kezelhetőek.

A betegség igazolására speciális vérvizsgálatot kell elvégezni.

 

Az allergiás angioödémával könyen összetéveszthető de a Herediter angioneuroticus oedema nem reagál az  antihisztaminokkal, kortikoszteroidokkal végzett kezelésekre.

 

 

 

 www.hano.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!